Με νέα έργα θα ανακάμψει ο κλάδος των μεταλλικών κατασκευών

assets_LARGE_t_420_54167640_type12128
Στα νέα έργα ελπίζει ο εγχώριος κλάδος των μεταλλικών κατασκευών, ο οποίος, να σημειωθεί, βυθίζεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που έβαλε «φρένο» στον κλάδο των κατασκευών και γενικότερα της οικοδομής.

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από μελέτη της Hellastat που δημοσιεύτηκε χθες. Ειδικότερα αναφέρεται ότι τα περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου είναι σημαντικά τα επόμενα χρόνια, καθώς στην εγχώρια αγορά οι μεταλλικές κατασκευές μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους τομείς των κατασκευών κατοικιών και πολυώροφων κτιρίων γραφείων.

Επενδύσεις ΔΕΗ
Μεγάλο ενδιαφέρον για τον κλάδο των μεταλλικών κατασκευών έχει το επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ το οποίο θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια. Τα σχέδια της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού περιλαμβάνουν την κατασκευή πυλώνων και την ανάπτυξη δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι επιχειρήσεις του κλάδου εμφάνισαν μείωση του τζίρου τους και από κέρδη πέρασαν σε ζημιές το 2011.

Η Hellastat έβαλε στο «μικροσκόπιο» 76 εταιρείες του κλάδου εκτός της ΜΕΤΚΑ. Η ανάλυση των ισολογισμών ανέδειξε πτώση κατά 13,7% του κύκλου εργασιών για το σύνολο του δείγματος. Η κάμψη κατά μέσο όρο διαμορφώθηκε στο 23,2%. Τα λειτουργικά κέρδη των επιχειρήσεων έκαναν βουτιά 42% με συνέπεια το τελικό αποτέλεσμα να διαμορφωθεί αρνητικά και να καταγραφούν ζημιές ύψους 6 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 14 εκατ. ευρώ το 2010. Το περιθώριο μεικτών κερδών υποχώρησε κατά 2,8 μονάδες στο 15,1%.

πηγή: http://www.ethnos.gr